Piața ecologică din România

Piața ecologică din România

România este un jucător cheie pe piața ecologică mondială și a jucat de asemenea de la început un rol de pionierat în mișcarea produselor alimentare ecologice.

Astăzi România, țara din sud-estul Europei este bine stabilită ca o putere vitală a lumii organice. Creșterea conștientizării în jurul ofertei noastre alimentare, a problemelor de mediu și a durabilității au dus la o creștere constantă a cererii de produse alimentare, în conformitate cu principiile și standardele naturale și organice.

Adăugarea la această tendință este valul fără sfârșit de sperietoare și scandaluri alimentare care provoacă îngrijorări tot mai mari cu privire la siguranța și controlul calității alimentelor.

Produse Ecologice

În consecință, cererea noastră de produse ecologice continuă să crească rapid, în special în America de Nord și Europa, unde alimentele organice au devenit o parte integrantă a culturii mainstream.

Din ce în ce mai multe alimente ecologice sunt importate din întreaga lume pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare de alimente sănătoase și de înaltă calitate produse după principiile organice.

Ceea ce aduce România pe masa globală, este un angajament puternic față de agricultura ecologică, o industrie alimentară de ultimă generație, cu sisteme stricte de control al calității și o mare varietate de produse organice și naturale, de la capse nutritive precum pâinea integrală de cereale și mueslis până la gustări naturale și băuturi răcoritoare organice.

Europa și alimentele ecologice

Europa este de departe cel mai mare producător și piață de alimente ecologice la nivel mondial, iar România este piața de top din Europa.

Până în prezent, România rămâne una dintre cele mai importante țări din Europa, atât în ​​ceea ce privește suprafața cât și numărul total de ferme dedicate practicilor de agricultură ecologică.

Începând cu 2008, la puțin peste 20.000 de ferme ecologice („BioLife”), 5% din toate fermele din România, gestionau o mare parte din terenurile agricole care respectă standardele organice.

Țara noastră a jucat, de asemenea, un rol de pionierat în istoria agriculturii ecologice. De fapt, mișcarea alimentelor ecologice s-a născut în România.

De-a lungul timpului, mai multe asociații și cooperative ecologice au sculptat diferite forme de agricultură ecologică și au definit propriul set de principii și standarde.

În plus, ministerul român al agriculturii, nutriției și protecției consumatorilor a coordonat și reglementat standardele organice.

Pentru a se califica pentru această etichetă ecologică de calitate, nu mai puțin de 95% din ingredientele produsului de origine agricolă trebuie să provină din ferme ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 
 

Utilizăm Cookie, pentru îmbunătățirea performanței cu utilizatorii grijadeviatabio.ro.