Beneficiile alimentelor organice

Beneficiile alimentelor organice

Modul în care alimentația este înțeleasă poate avea un impact major asupra sănătății tale mentale și emoționale, precum și asupra mediului.

Alimentele organice au adesea mai multe substanțe nutritive benefice, cum ar fi antioxidanții. În mod convențional și persoanele cu alergii la alimente, substanțe chimice sau conservanți își găsesc adesea simptomele diminuând sau dispar atunci când mănâncă numai alimente organice.

Produsele organice conțin mai puține pesticide. Produsele chimice precum fungicidele, erbicidele și insecticidele sunt utilizate pe scară largă în agricultura convențională și reziduurile rămân pe (și în) alimentele pe care le consumăm.

Mâncarea ecologică este adesea mai proaspătă, deoarece nu conține conservanți care o duc mai mult. Produsele organice sunt adesea (dar nu întotdeauna, așa că urmăriți de unde este) sunt produse în fermele mai mici, în apropierea locului în care acestea sunt vândute.

Agricultura Ecologică

Agricultura ecologică este mai bună pentru mediu. Practicile agricole ecologice reduc poluarea, conservă apa, reduc eroziunea solului, cresc fertilitatea solului și consumă mai puțină energie.

Agricultura fără pesticide este, de asemenea, mai bună pentru păsările și animalele din apropiere, precum și pentru persoanele care locuiesc în apropierea fermelor.

Animalelor crescute organic, cărora nu li se administrează antibiotice, hormoni de creștere sau subproduse de animale hrănite. Hrănirea subproduselor la animale în creștere, crește riscul de boală, iar utilizarea antibioticelor poate crea tulpini de bacterii rezistente la antibiotice.

Animale crescute organic

Animalelor crescute organic li se oferă mai mult spațiu pentru a se deplasa și pentru a accesa în aer liber, ceea ce ajută la menținerea lor sănătoasă.

Carnea organică și laptele sunt mai bogate în anumiți nutrienți. Rezultatele unui studiu european din 2016 arată că nivelurile anumitor nutrienți, inclusiv acizii grași omega-3, au fost cu până la 50 la sută mai mari în carne organică și lapte decât în ​​versiunile crescute convențional.

Mâncarea ecologică nu conține OMG. Organisme modificate genetic (OMG) sau alimente modificate genetic (GE) sunt plante al căror ADN a fost modificat în moduri care nu pot apărea în natură sau în încrucișarea tradițională, cel mai frecvent pentru a fi rezistente la pesticide sau a produce un insecticid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 
 

Utilizăm Cookie, pentru îmbunătățirea performanței cu utilizatorii grijadeviatabio.ro.